Biszkopty z patelni.

20 sierpnia



Puszyste jak chmurka, w smaku jak biszkopt, a do tego bardzo sycące, chyba za sprawą dwóch jajek :) Jako dodatek morela i krem kasztanowy, który podbił moje serce podobnie jak pieczone kasztany czy ciasto kasztanowe. Jeśli lubicie biszkopt, koniecznie spróbujcie.

PRZEPIS =>


PLACKI BISZKOPTOWE
/ 1 porcja /

2 jajka
pół szklanki mąki z pszenicy durum
łyżka otrębów żytnich
2 łyżki mleka
kilka kropli ekstraktu z wanilii
szczypta soli
łyżeczka cukru z kwiatu kokosa
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Żółtka wymieszać z mąką, cukrem, mlekiem, otrębami,
ekstraktem i proszkiem do pieczenia.
Dodać białka do żółtek i dokładnie zmiksować.
Kłaść łyżką na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię.
Smażyć około 2-3 minut.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!


You Might Also Like

1 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj