Pieczona owsianko-jaglanka z tofu.
20 lutego
PIECZONA OWSIANKA Z TOFU
/przepis własny/
200 g tofu silken
szczypta soli
średnie jabłko, pokrojone w drobną kostkę
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
25 g płatków owsianych zalanych wrzątkiem do ich poziomu
25 g płatków jaglanych przygotowanych j.w.
25 g płatków jaglanych przygotowanych j.w.
płaska łyżka mąki kokosowej
+ cukier z płatkami kwiatów "Flower Power" od Sonnentor
+ prażone pestki dyni
+ cukier z płatkami kwiatów "Flower Power" od Sonnentor
+ prażone pestki dyni
Tofu zmiksować z syropem, solą i jajkiem.
Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masę połączyć z napęczniałymi płatkami.
Następnie dodać jabłko, wymieszać i przelać do natłuszczonego naczynia.
Następnie dodać jabłko, wymieszać i przelać do natłuszczonego naczynia.
Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)
Po upływie tego czasu wyjąć, udekorować i zajadać. :)
Smacznego!
Inne ciekawe bio produkty marki Sonnentor:
- ostra przyprawa ziołowa zastępująca sól;
- przyprawa do kawy
- przyprawa "na koncentrację"
- mielona wanilia
(obecnie mój ulubiony :))
- kawa ziarnista espresso
- sól wędzona
- herbatka owocowa
1 komentarze
połączenie owsianki z tofu trochę mnie zaskoczyło, ale na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuń