Kokosowe knedle ziemniaczane z serem (bez glutenu, bez mąki pszennej)
06 marca
BEZGLUTENOWE KNEDLE Z SEREM
/1 porcja/
150 g puree ziemniaczanego
1 małe jajko
łyżeczka cukru pudru trzcinowego
szczypta soli
łyżeczka pasty waniliowej
Nadzienie:
twaróg krajanka + pasta waniliowa + krem kokosowy
1. Puree wymieszać z jajkiem za pomocą widelca.
2. Dodać mieszankę mąk, cukier puder, sól i pastę waniliową.
3. Wszystko zmiksować na gładką masę.
4. Zwilżonymi dłońmi formować placuszki,
w środek wkładać po łyżeczce nadzienia i formować kuleczki.
5. Knedle gotować ok. 6 minut od momentu wypłynięcia.
6. Po tym czasie wyjąć i pozwolić trochę odparować.
7. Następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
8. Podawać z sosem czekoladowym, truskawkami i... ciasteczkiem :)
Smacznego!
1 komentarze
Świetny przepis! :) Muszę wypróbować te bułeczki do panini, które są na zdjęciu :)
OdpowiedzUsuń