Proteinowy pudding z bułeczki czekoladowej.
17 września
PROTEINOWY PUDDING Z CZEKOLADOWEJ BUŁECZKI
/1 PORCJA/
[przepis autorski]
200 g twarogu sernikowego (u mnie 150 g + ok. 50 g mascarpone)
50 ml mleka sojowego czekoladowego
jajko klasy L
łyżka budyniu czekoladowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonej wanilii burbońskiej
łyżka glikozydów stewiolowych (lub erytrytolu)
łyżeczka proteinowego kremu czekoladowego Protochoc (CiaoCarb)
łyżeczka proteinowego kremu czekoladowego Protochoc (CiaoCarb)
tłuszcz do wysmarowania naczynia
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Twaróg zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem, wanilią i słodzidłem.
Na koniec dodać proszek budyniowy, krem czekoladowy i ponownie zmiksować.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć kromki
namoczonej uprzednio w masie serowej bułeczki.
Całość zalać przygotowaną masą sernikową.
Piec około 15-20 minut.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
***
Niektóre z obłędnie pysznych produktów CiaoCarb, których miałam okazję spróbować:
Całą gamę produktów znajdziecie na oficjalnej stronie producenta:
6 komentarze
ciekawy :)
OdpowiedzUsuńMyślę, że moją wątrobę ilość białka by przytłoczyła, ale bez wątpienia danie wygląda przecudownie i na pewno tak smakuje :))
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie. To się nazywa pyszny początek dnia :)
OdpowiedzUsuńZ takim śniadanie naprawdę można zdziałać wiele! Nie ma to jak energia na cały poranek!
OdpowiedzUsuńMniam, mniam, ale świetny pudding - szczególnie, że jestem na diecie znajdzie on tutaj swoje miejsce :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam śniadania na słodko! Naleśniki, placki lub omlety z owocami - rano mogłoby nic innego nie istnieć.
OdpowiedzUsuń