198. Kluski kładzione z manny i sera na mleku migdałowym
18 czerwcaMoże i nie wyglądają zachęcająco, jak zresztą wszystkie tego typu kluski, ale ten smak...można cofnąć się o 15 lat wstecz :)
Śmietankowe kluski z manny i sera (z kolorową posypką w środku :P) kładzione na mleku migdałowym z budyniem śmietankowym
Składniki:
40 g twarogu mielonego
50 g manny błyskawicznej
mleko migdałowe
1 małe jajko
sól
aromat śmietankowy
trochę kolorowej posypki
płaska łyżka budyniu śmietankowego
300 ml mleka migdałowego
Przygotowanie:
Kaszkę zalać gorącym mlekiem 1 cm nad poziom kaszy i mieszać około 1 minutę do zgęstnienia. Następnie dodać rozgnieciony twaróg, jajko, aromat i sól. Gdy masa będzie jednolita, dodać kolorową posypkę i zamieszać. Mleko migdałowe zagotować i kłaść łyżką kluseczki. Łyżkę budyniu rozmieszać z odrobiną mleka i powoli wlewać do gotującego się mleka. Na koniec udekorować konfiturą jagodową. :)
15 komentarze
Dla mnie wygląda pysznie, lubię wszelkie wariacje na temat kaszki manny :)
OdpowiedzUsuńAaa kaszka manna <3 Pychota. Cudowne śniadanie.
OdpowiedzUsuńJak nie wygląda, jak wygląda :D Mnie się podoba i biorę :D
OdpowiedzUsuńNa pewno zdrowe i pożywne danie . Też lubię śniadania z manną . :)
OdpowiedzUsuńA tam nie wygląda, świetne jest :)
OdpowiedzUsuńdla mnie wygląda bosko! :)
OdpowiedzUsuńNa moje zachęca wyglądem :P lubie takie pacie, szczególnie ten fioletowe paseczek tak słodko wygląda na pierwszym zdjęciu :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, podasz przepis?
OdpowiedzUsuńKluseczki! Biorę!
OdpowiedzUsuńnie muszą wyglądać świetnie by tak smakować, z pewnością pyszne ;)
OdpowiedzUsuńLubię te kluseczki są pyszne z sosem truskawkowym
OdpowiedzUsuńMiałam kiedyś robić takie kluski, nawet gdzieś mam zapisany przepis, znalazłam go w jakimś poradniku dla mam na temat śniadań dla maluchów:D
OdpowiedzUsuńmogę prosić drobną instrukcje jak je zrobić? <3
OdpowiedzUsuń40 g twarogu mielonego
Usuń50 g manny błyskawicznej
mleko migdałowe
1 małe jajko
aromat śmietankowy
trochę kolorowej posypki
płaska łyżka budyniu śmietankowego
300 ml mleka migdałowego
Kaszkę zalać gorącym mlekiem 1 cm nad poziom kaszy i mieszać około 1 minutę do zgęstnienia. Następnie dodać rozgnieciony twaróg, jajko, aromat. Gdy masa bedzie jednolita, dodać kolorową posypkę i zamieszać. Mleko migdałowe zagotować i kłaść łyżką kluseczki. Łyżkę budyniu rozmieszać z odrobiną mleka i powoli wlewać do gotującego się mleka. Na koniec udekorować konfiturą jagodową. :)
fantastyczny pomysł :) z takimi się jeszcze nie spotkałam
OdpowiedzUsuń