543. Owsianka z mąką kokosową
02 maja
Ryż i jego produkty + owoce jagodowe = zestaw zawsze smakujący genialnie! Do tego mąka kokosowa, która świetnie zagęściła owsiankę i nadała kokosowego smaku - można by ją nawet kroić :) Takie lubię najbardziej!
A w takie zimne dni jak dziś gorące, miseczkowe śniadanie zdecydowanie wygrywa :)
Owsianka gotowana z mąką kokosową i cukrem kokosowym na mleku ryżowym podana z borówkami, białą morwą i serkiem śmietankowym
13 komentarze
W zimne dni takie miseczki są najlepsze ;)
OdpowiedzUsuńowsianka z mąką? kurczę, muszę spróbować! tym bardziej, że jest tak cudownie gęsta <3
OdpowiedzUsuńTaka gęsta najlepsza <3
OdpowiedzUsuńTwoja owsianka wcale nie wygląda jak owsianka! Tak gęsta i kremowa bardziej przypomina mi serniczek gotowany :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię dodatek tej mąki w owsiance :) Jestem ciekawa smaku morwy suszonej, bo świeżą kocham!
OdpowiedzUsuńFantastycznie gęsta, mogłabyś podać choćby na oko proporcje? :)
OdpowiedzUsuń70 g płatkòw owsianych błyskawicznych + 10 g mąki kokosowej + 400 ml mleka ryżowego (potem dolalam jeszcze trochę bo bardzo mocno gęstniała)
OdpowiedzUsuń:)
O dziękuję bardzo :) Kiedyś dodałam do owsianki więcej mąki kokosowej, a tka fajna gęsta nie wyszła. Spróbuję niedługo jeszcze raz :)
UsuńMyślę, że to zależy od płatkòw, a nawet firmy, ktòra je produkuje :)
UsuńIdealna! Jeszcze te borówki...
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie kokos-jagody :)
OdpowiedzUsuńWygląda na naprawdę gęstą, dokładnie taką jak lubię :D
takie gęste są najlepsze, a tym bardziej z tą mąką genialne w smaku! jeszcze morwy nie próbowałam, ale na pewno ciekawie smakuje w tej owsiance!
OdpowiedzUsuńWidzę, że morwa również na Twojej owsiance ♥ :)
OdpowiedzUsuń