546. Marcepanowe ciasto z fasoli
05 maja
Marcepanowe ciasto z fasoli pinto z kiwi gold, owocowym musli crunchy oraz mascarpone wymieszanym z miodowym kremem cynamonowym
MARCEPANOWE CIASTO Z FASOLI
/przepis autorski/
/1 porcja/
100 g ugotowanej fasoli (u mnie pinto)
30 g mąki jaglanej
kawałek masy marcepanowej (ok. 30 g)
szczypta soli
2 łyżki gęstego serka waniliowego
jajko
1/3 łyżeczki sody
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęsta. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Ciasto przelać do naczynia i zapiekać około 20 minut. Podawać po ostudzeniu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
14 komentarze
po pierwsze błagam o przepis, a po drugie widziałam ten krem w netto i sie na niego czaje, jak smakuje ? pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJak mocno cynamonowy, aksamitny i kremowy miòd :)
UsuńPrzepis już jest :)
Usuńwygląda smacznie, chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńmarcepaaan! kurde.. dlaczego Ty robisz takie cuda? :(
OdpowiedzUsuńNo i znowu fasolowe ciacho *.*
OdpowiedzUsuńSuper wlasnie ostatnio przekonalam sie do wypiekow z fasoli :)
OdpowiedzUsuńNie wygląda mi marcepanowo... ale to dobrze, bo mam niewiadomego pochodzenia uraz do tego składnika. z zamkniętymi oczami zjadam Twoje śniadanie i na pewno mi smakuje!:)
OdpowiedzUsuńMasę marcepanową zblenderowałam z ciastem :)
Usuńgdzie można kupić ten krem?
OdpowiedzUsuńW Netto :)
UsuńZaskakujące masz pomysły a krem super!
OdpowiedzUsuńciekawe skad sie dowiedziałaś o tym miodzie, pewnie z bloga innego?
OdpowiedzUsuńNa szczescie nie mieszkam w jakiejs odizolowanej od cywilizacji wiosce, wiec wystarcza mi codzienne wypady na zakupy, zeby dowiedziec sie o sklepowych nowosciach. A jezeli pojawil sie na jakims blogu, to widocznie nie jest on za specjalnie popularny, skoro nie natknelam sie na niego przegladajac blogi :)
OdpowiedzUsuń