712. Awokado wraca do łask.
11 listopada
Gofry z kaszy jęczmiennej podane z klonowym kremem z awokado, mandarynką i organicznymi płatkami migdałów
Gofry z kaszą jęczmiennej
/przepis własny/
Składniki:
pół woreczka ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej
szczypta soli
20 g erytrolu (do kupienia w Zielonym Spichlerzu)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki mąki teff (może być inna)
jajko
łyżeczka lnu mielonego
2 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Kaszę wymieszać z solą, syropem, jajkiem i jogurtem naturalnym.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i len mielony.
Gofrownicę rozgrzać i natłuścić, przelać masę i piec około 5 minut.
Podawać póki gorące.
10 komentarze
Myślę, że ten przepis to pobicie najśmielszych granic zdrowego jedzenia! :) takie lubię najbardziej, gratuluję!
OdpowiedzUsuńpyszne gofry! ale bym zjadła...!
OdpowiedzUsuńrewelacyjne:)
OdpowiedzUsuńte gofry cudownie wygladaja:D
OdpowiedzUsuńawokado na gofrach? o tym bym nie pomyślała :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam awokado na gofrach, ciekawa propozycja ;)
OdpowiedzUsuńJeju, genialnie wyglądają z tym kremem :)
OdpowiedzUsuńAkurat dziś miałam robić krem z awokado, ale okazało się, że ktoś był rano szybszy i awokado już nie zastałam :D
OdpowiedzUsuńAwokado uwielbiam! Ale na gofrach widzę je po raz pierwszy chyba :)
OdpowiedzUsuń