Cytrynowe serniczki.
18 grudnia
Serniczki ze skórką cytrynową i wiórkami kokosa podane z mandarynką
CYTRYNOWE SERNICZKI
/1 porcja/
350 g twarogu sernikowego
25 g mąki kokosowej
duże jajko
łyżka wiórek kokosowych
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła do natłuszczenia formy
łyżka syropu z agawy
Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę kokosową, ekstrakt i syrop z agawy. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać wiórki, skórkę cytrynową i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Na dnie foremek umieścić skórkę cytrynową.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu :)
Smacznego!
8 komentarze
najlepiej, wyszły idealnie:) a cytrynowe uwielbiam..
OdpowiedzUsuńpyszne serniczki :)
OdpowiedzUsuńChyba jestem ciemna masa, bo nie widzę przepisu :-/
OdpowiedzUsuńcytrynowe są cudowne, sama próbowałam kiedyś i zakochałam się w nich :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają!:)
OdpowiedzUsuńjeej zrób mi takie, uwielbiam serniczki ♥
OdpowiedzUsuńSerniczki zawsze i wszędzie, a szczególnie w takim pięknym kształcie :D
OdpowiedzUsuńcytrynowe... klasyk smaku ;)
Sernika z owocami jeszcze nie jadłam więc jak został kawałek to chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/