Kotleciki z ricotty.
10 stycznia
Kotleciki z ricotty podane z kiwi i ekologicznym crunchy z borówkami i jabłkiem Verival
KOTLECIKI Z RICOTTY
/przepis autorski/
125 g ricotty
35 g mąki pszennej pełnoziarnistej
15 g mąki kokosowej
łyżeczka ekstraktu waniliowego
łyżeczka syropu klonowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
małe jajko
olej kokosowy do natłuszczenia patelni
kiwi
Ricottę zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem, dodać mąki, sól i proszek do pieczenia.
Oprószonymi mąką dłońmi formować kulki i lekko spłaszczać.
Kłaść na natłuszczoną patelnię, a na wierzchu układać plasterki kiwi. Smażyć ok. 5 minut z każdej strony na małym ogniu.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
18 komentarze
ale te kotleciki grubaski, super!
OdpowiedzUsuńSkąd masz takie zagraniczne produkty? Nie mieszkasz w Polsce, czy może można je gdzieś dostać w naszym kraju? ;)
OdpowiedzUsuńDołączam do pytanie, mnie też to interesuje :) Ktoś ci je przywozi? z jakiego kraju?
UsuńMam rodzinę w Niemczech.
UsuńKaśka, można je dostać w sklepach internetowych ze zdrową żywnością.
Okej dzięki, poszukam :)
UsuńMam jeszcze pytanie - drogo wychodzi kupowanie przez internet z zagranicy?
UsuńNie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. To zależy od sklepu no i przede wszystkim kraju, z którego się zamawia.
UsuńJakie pulchne te kotelciki!
OdpowiedzUsuńale puchate, musiały być niesamowicie delikatne.. :)
OdpowiedzUsuńAle puchate! :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz widzę takie kotlety. Jak dla mnie cudo.
OdpowiedzUsuńAle grube, wygladają świetnie!
OdpowiedzUsuńOh tak, też chcę takie kotleciki :D
OdpowiedzUsuńPorywam całą porcję :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł
OdpowiedzUsuńco rbisz ze twoje placki są zawsze takie grube? <3
OdpowiedzUsuńW przekroju wyglądają po prostu magicznie :) Mi takie jak dotąd nie wyszły, choć z ricotty kilka razy już robiłam :P
OdpowiedzUsuń