Ananas w cieście sezamowym.
09 lutego
Ananas w sezamowym cieście podany z ekologicznym musem z jabłek i ananasa i cukrem pudrem trzcinowym
ANANAS W CIEŚCIE SEZAMOWYM
/przepis własny/
Składniki:
4 czubate łyżki mąki sezamowej
1 jajko,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
odrobina proszku do pieczenia
plastry świeżego ananasa
2-3 łyżki mleka
szczypta soli
olej sezamowy do smażenia
Przygotowanie:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, jajkiem, jogurtem i miksujemy.
Dodajemy mleko (jeśli masa jest bardzo gęsta trochę więcej niż dwie łyżki).
Następnie maczamy w tak przygotowanym cieście pokrojonego na małe kawałki ananasa.
Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni.
Podajemy z sosem z owoców leśnych.
11 komentarze
O zjadłabym taki placuszek :)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłam ananasa, podziel się ;)
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
bardzo lubię te musy, ale chyba jednak nic nie przebije domowych z świeżych owoców :) te kupne są wybawieniem, gdy nie ma sezonu :)
OdpowiedzUsuńtego owocu w cieście jeszcze nie robiłam, prezxentuje sie swietnie ;)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńa smażyłaś, czy piekłaś?
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! ;)
OdpowiedzUsuńCzytasz w myślach, ostatnio też chciałam zrobić ananasa w sezamowym cieście, ale zjedli mi ananasa :(
OdpowiedzUsuńOmg...niebo!!!!
OdpowiedzUsuńSezamowe ciasto brzmi kusząco :)
OdpowiedzUsuń