Jęczmienne gwiazdki z nerkowcami!
25 kwietnia
Bananowe gwiazdki z kaszy jęczmiennej i nerkowców (Pakka) smażone na oleju kokosowym (Decare) podane z czekoladowymi chrupkami ryżowymi, ananasem i jogurtem cynamonowym
JĘCZMIENNE GWIAZDKI NERKOWCOWE
/przepis własny/
pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy jęczmiennej perłowej (170 g)
4 łyżki mąki migdałowej
garstka namoczonych w mleku nerkowców
jajko
łyżeczka syropu daktylowego
pół banana
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego
Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. Olej kokosowy roztapiamy na patelni, a następnie za pomocą łyżki nakładamy do foremek porcje ciasta. Smażymy około 6 minut z każdej strony na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
4 komentarze
u mnie nerkowce znikają w mgnieniu oka! :)
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPlacuszki śliczne!
OdpowiedzUsuńNo i ten ananas! :)