Ekologiczny słoiczek na bis.
26 kwietnia
Krem z ekologicznych płatków kasztanowych na ricottcie z cynamonem cejlońskim bio oraz słodką skórką pomarańczową bio podany ze śliwką i domowym kremem wiśniowym z białą czekoladą
Przyprawy w tych uroczych słoiczkach wypatrzyłam w sklepie internetowym
Mają świetny wybór produktów, mnie w szczególności zainteresowały te rzadziej spotykane.
Już niedługo zobaczycie, jakie jeszcze wybrałam! :)
***
RICOTTOWY KREM Z PŁATKÓW KASZTANOWYCH
/przepis własny/
/1 porcja/
60 g ekologicznych płatków kasztanowych
mleko jaglane (może być inne)
pół opakowania ricotty
szczypta soli
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
łyżka mąki kasztanowej
Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu.
Odstawić na 10 minut do napęcznienia.
Następnie wymieszać z syropem, mąką kasztanową i solą.
Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem,
Przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować dowolnymi dodatkami i podawać.
Smacznego!
6 komentarze
płatki kasztanowe! a myślałam, że już nic mnie nie zaskoczy!
OdpowiedzUsuńPyszny krem! Ładne te słoiczki, faktycznie! ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł ;))
OdpowiedzUsuńEkologiczny i bardzo smaczny! Mniam <3
OdpowiedzUsuńwow, super nowinka!
OdpowiedzUsuńwow, wygląda po prostu niesamowicie i pewnie tak samo smakuje!
OdpowiedzUsuń