Jaglana szarlotka.
06 lipca
Pieczona sernikowa jaglanka przełożona domowym musem z pieczonych jabłek podana z domowym musem z truskawek, truskawkami, jagodami i miętą
Masę sernikową i mus z truskawek posłodziłam stewią Natusweet w kryształkach,
która wygląda i smakuje dokładnie tak samo jak cukier!
To po prostu bardzo zdrowy zamiennik cukru, obecnie chyba najlepszy na rynku.
Dostępny jest w sklepie internetowym
JAGLANA SZARLOTKA
/przepis własny/
50 g kaszy jaglanej
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
łyżeczka pasty waniliowej
domowy mus z pieczonych jabłek (dowolna ilość)
jajko
150 g twarogu mielonego
Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu.
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez calą noc) rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Część masy przelać do kokilki, nałożyć mus i przykryć pozostałą masą sernikową.
Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto")
Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
8 komentarze
Ale świetnie wygląda!!!!
OdpowiedzUsuńO pychotka! :)
OdpowiedzUsuńKocham szarlotkę, a taką jaglaną to już w ogóle... niebo dla mojego podniebienia. :-)
OdpowiedzUsuńWyobrażam sobie ten zapach unoszący się u Ciebie w kuchni :D mmm
OdpowiedzUsuńMożna przepis? :)
OdpowiedzUsuńTak, już jest :)
UsuńWow, ale mi narobiłaś ochotę na szarlotkę. :)
OdpowiedzUsuńjaglanka zawsze pyszna!
OdpowiedzUsuń