Budyń z kaszy jęczmiennej.
08 grudnia
Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej podany z kremem kokosowym, pestkami granatu, awokado, prażonymi nerkowcami i organicznymi ciasteczkami waniliowymi Biostyle
***
MIGDAŁOWY BUDYŃ Z KASZY JĘCZMIENNEJ
/PRZEPIS WŁASNY/
65 g kaszy jęczmiennej perłowej
350-400 ml napoju migdałowego Alpro
szczypta soli
kilka kropli ekstraktu migdałowego
1 - 2 łyżki mąki migdałowej
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać kaszę.
Dodać szczyptę soli, ekstrakt i syrop.
Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 13 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodać mąkę i zamieszać.
Gotować jeszcze około 3 minut, po tym czasie
lekko ostudzić i przelać do miseczki.
Smacznego!
3 komentarze
Zawsze chciałam spróbować takiej wariacji na temat budyniu, który szczerze uwielbiam. :-)
OdpowiedzUsuńNa taką wersję bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńhttp://iwonka-bloguje.blogspot.com
Dzięki! Robiłam 2 razy budyń z kaszy jaglanej i dzisiaj też miałam taki zamiar, byłam pewna, że jeszcze jest kasza, no ale jednak nie... Ale uratowałaś mnie tym przepisem!
OdpowiedzUsuń