Morelowy pudding ryżowy!
19 grudnia
Morelowy pudding ryżowy ze smażonym na maśle kakaowym mini bananem,
jagodami w syropie klonowym, surowymi pistacjami i malinami
MORELOWY RYŻ NA MLEKU KOKOSOWYM
/przepis własny/
Składniki:
5 łyżek ryżu arborio (dobrze sprawdzi się też jaśminowy)
250 ml mleka
100 ml mleka kokosowego bio
łyżka kremu kokosowego
kopiasta łyżeczka mąki kokosowej bio
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
3 namoczone w mleku morele niesiarkowane
mini banan
kopiasta łyżeczka masła kakaowego bio
Przygotowanie:
Mleko zagotować w rondelku.
Wsypać ryż wraz z solą i dobrze rozprowadzić.
Gotować do czasu, aż wchłonie cały płyn.
Następnie dodać pokrojone morele, krem kokosowy i syrop.
Na koniec zagęścić mąką kokosową.
Na patelni rozpuścić masło kakaowe.
Banana przekroić na pół i smażyć na małym ogniu, uważając by się nie przypalił.
Ryż przełożyć do miseczki, udekorować smażonym bananem i innymi, dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
Produkty wyróżnione pogrubioną czcionką znajdziesz w sklepie internetowym
4 komentarze
Przepysznie wygląda ten pudding;))
OdpowiedzUsuńBaardzo owocowy - lubię to :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki ryż na mleku z dodatkami. :-)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuń