Babeczki z kaszy jaglanej!
18 grudnia
Kokosowe babeczki z kaszy jaglanej z czekoladowymi kamyczkami i pestkami granatu
KOKOSOWO-BUDYNIOWE BABECZKI JAGLANE
/przepis własny/
180 g ugotowanej kaszy jaglanej (pół woreczka)
łyżka mąki kokosowej
łyżka mąki pszennej
łyżka budyniu śmietankowego Delecta
jajko
aromat migdałowy
łyżeczka syropu klonowego
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia Delecta
łyżeczka oleju kokosowego
kamyczki czekoladowe Decorada Delecta
Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą miksera.
Na dnie foremek układamy kamyczki czekoladowe.
Gotową masę przekładamy do foremek.
Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjmujemy, studzimy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
6 komentarze
Wspaniałe babeczki i fajnie, że nie standardowe, ale z kaszy jaglanej. :-)
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki:)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;-)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie zapiekałam kaszy jaglanej, ale koniecznie muszę to nadrobić!
OdpowiedzUsuńOstatnio często korzystam z kaszy jaglanej. Twoje babeczki wyszły rewelacyjnie! :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne te babeczki!
OdpowiedzUsuń