34. Wegańskie żytnie gofry.
04 styczniaMam ostatnio jakąś fazę na placki, gofry i inne "ciastka z patelni" także dzisiaj były goferki :) Zrobione z przepisu na pancakes znalazenionego u slyvvi z małymi modyfikacjami - dodałam łyżkę mąki żytniej razowej i mleko sojowe waniliowe, aromat rumowy, bez cynamonu. :) Wyszły pyszne, wilgotniejsze w środku niż poprzednie :)
Wegańskie pełnoziarniste gofry żytnio - pszenne na mleku sojowym waniliowym z dodatkiem aromatu rumowego, podane z odrobiną jogurtu z prawdziwą wanilią oraz perełkami cukrowymi. |
Przepis
w komentarzu
24 komentarze
mogę do Ciebie wpaść na gofra?:D
OdpowiedzUsuńNo pewnie, że tak :-)
Usuńbiorę anpapi za rękę i wpadamy obie!
UsuńOk to zaraz przygotuje ciasto :)
Usuńnooo zjadłabym chętnie wszystko *.*
OdpowiedzUsuń:D
wyglądają na mega chrupkie, pychota!
OdpowiedzUsuńOooo tak mega chrupkie wyszły :)
Usuńale piękne goferki !!!!!!!!!!!!!! daj jednego plis ;)))
OdpowiedzUsuńrobiłam ostatnio goferki z tego przepisu, ale nie wyszły mi takie chrupiące (Twoje wyglądają na cudnie chrupkie!) :)
OdpowiedzUsuńMoże to zasługa gofrownicy :-) albo dłuższego czasu pieczenia? Ja z 8min je trzymalam
UsuńŚwietnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą posypkę, tak ładnie wygląda :) A gofry bym zjadła <3
OdpowiedzUsuńA do tego tak fajnie się rozpuscila w tym jogurcie :)
UsuńŚwietne gofry :) Pochrupałabym!
OdpowiedzUsuńpiękne gofry! :3
OdpowiedzUsuńAle apetyczne!;-)
OdpowiedzUsuńale chrupiąco wyglądająą <3
OdpowiedzUsuńI zaczynam myśleć o gofrach na jutrzejsze śniadanie!:)
OdpowiedzUsuńświetne gofry , chyba zaczynami gofrowanie co ? muszę też zrobić takie pyszności ;)
OdpowiedzUsuńMożna by zrobić taką akcję :)
UsuńChętnie schrupałabym takiego gofra, wygląda pysznie....
OdpowiedzUsuńswietnie gofry
OdpowiedzUsuńczemu przepisu nie ma na takie śliczne gofry ;(
OdpowiedzUsuńTaki jak tutaj, tylko z inną mąką: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/09/667-weganskie-gofry-kasztanowe-cud-miod.html
UsuńProporcje te same.