58. Wegańskie "placuszki" bananowe
28 styczniaDzisiaj siemię lniane miało ostatnią szansę - ostatnio robiłam z nim gofry - nie wyszły. Wyczytałam gdzieś, że daje się je zamiast jajka - tak więc zrobiłam. Niestety, bardzo trudno było je przewracać, stąd efekt strzępków :P Ale za to muszę przyznać, że...były po prostu przepyszne! Na prawdę w smaku jedne z lepszych jakie kiedykolwiek jadłam, a w dodatku sycące i słodziutkie od banana :) Troszeczkę je przystroiłam więc jakoś dało radę na nie w ogóle patrzeć. :) A może Wy znacie jakiś trik na używanie siemienia lnianego w plackach?
Wegańskie "placuszki" z lnu mielonego i banana, z mąką żytnią razową i otrębami pszennymi, podane z bitą śmietaną, pomarańczą i cukrem pudrem |
24 komentarze
wyglądają naprawdę pysznie ;)
OdpowiedzUsuńu mnie też dziś bananowo :)nie ważne czy są w strzępkach czy nie, ważne jak smakują! :)
OdpowiedzUsuńnie znam żadnego tricku, ale życzę powodzenia w przeszukiwaniu neta :)
OdpowiedzUsuńja robiłam naleśniki ostatnio i dodałam zamiast większkości mąki otręby żytnie i tak samo nie dało rady ich przewrócić na drugą stronę... potem dodałam tylko odrobinę i już było lepiej.
Niektóre dania - choć wyglądają brzydko - są pyszne.
OdpowiedzUsuńAle Twoje wygląda ładnie i pewnie równie fajnie smakowało:)
Taki artystyczny nieład :)
Usuńz siemieniem jeszcze nie eksperymentowałam, choć czytając o jego właściwościach chyba będę musiała:)
OdpowiedzUsuńliczy się smak, a nie wygląd! a co do niego nie mam wątpliwości, szczególnie z takimi dodatkami<3
Ostatnio kupiłam właśnie siemię :) Muszę koniecznie wypróbować. Placuszki wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńWyglądają jak pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńApetyczne placuszki i ładna aranżacja - czego więcej chcieć ? :)
OdpowiedzUsuńta bita śmietana.. ach pychotka! ^^
OdpowiedzUsuńwegańskie pyszne placuchy ,ekstra ;d
OdpowiedzUsuńSpróbuj z innej mąki niż żytnia razowa i od razu będzie się je łatwiej przewracać :)
OdpowiedzUsuńNo właśnie tylko taka miałam, zapewne to właśnie jej i otrebow wina :/
Usuńo tym samym pomyślałam, żytnia ma do takich bezjajecznych eksperymentów chyba zbyt mało glutenu.
Usuńplacuszki bananowe uwielbiam :) pyszny poranek!
OdpowiedzUsuńsłodkości poranne ;3
OdpowiedzUsuńmmm to naprawdę musiało być pyszne :D
OdpowiedzUsuńMniam ;) Pyszności :) Ja mam zawsze problem z przewracaniem..
OdpowiedzUsuńPięknie podane, jak egzamin ? :>
OdpowiedzUsuńDobrze, 4+ - tylko jedna była i jedna 5 na grupę także się cieszę :)
UsuńU Ciebie zawsze tak apetycznie i kolorowo ;)
OdpowiedzUsuńPycha ;D
OdpowiedzUsuńU Ciebie zawsze coś pysznego wypatrzę :}
OdpowiedzUsuńu Ciebie faktycznie są same pyszności :)))
OdpowiedzUsuń