165.Orkiszowe placuszki z serka wiejskiego

16 maja

Ciężko skupić mi się na czymś innym. Stąd te bezkształtne placki...ale chociaż były dobre.


Orkiszowe placuszki z serka wiejskiego z aromatem do sernika i cynamonem podane z winogronami i jogurtem truskawkowym



You Might Also Like

24 komentarze

  1. Uwielbiam takie placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj tam oj tam nie jest źle :)) jak chodzę po innych blogach to mi apetyt odbiera na co najmniej parę dni he he

    OdpowiedzUsuń
  3. moje zawsze tak wyglądają;)
    Ale pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie bezkształtne też mają swój urok przecież :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam placuszki z tego serka, odkąd zaczęły mi wychodzić i się nie rozpadać :) Co tam kształt - ważne, żeby się nie rozpadały i smakowały :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie rozpadaly się, ale długo się smazyly I wyplywaly z foremek :)

      Usuń
  6. Sztuka zrobić placuszki z serkiem wiejskim :D Przynajmniej dla mnie. Ale smak wynagradza walkę z przekładaniem :D

    OdpowiedzUsuń
  7. jak kolorowo! :D
    a tak swoją drogą to już nie pamiętam kiedy ja winogrono jadłam xd

    OdpowiedzUsuń
  8. fajne te placuszki ,z wiejskiego jeszcze nie próbowałam ;p pysznie się prezentują *-*

    OdpowiedzUsuń
  9. O placki z "wieśniaka"- fajne !

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam z serka wiejskiego - tak się super ciągną, a orkiszowe wypieki i nie tylko także chętnie!

    OdpowiedzUsuń
  11. Kocham wiejskiego pod każdą postacią!<3

    OdpowiedzUsuń
  12. Placuszki z wiejskiego? Hmmm, chyba zrobię jakoś niedługo - zainteresowały mnie :D Ale takich winogron 'nie-polskich' nie lubię :<

    OdpowiedzUsuń
  13. Ten nieregularny kształt nadał im uroku! ; )

    OdpowiedzUsuń
  14. W to, że były dobre nie wątpię, poza tym kto powiedział, że one muszą być zawsze okrągłe? :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mialy być w kształcie kwiatkow :-)

      Usuń
    2. i jak dla mnie są ;D ja tam widzę płatki kwiatków ;]

      Usuń
  15. zielone kuleczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. pyszny pomysł na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  17. bananowe zrobiłam z rozgniecionego banana, dwóch łyżek mąki, jajka i odrobiny mleka kokosowego, połączyłam wszystko i chlust na rozgrzaną gofrownicę :3

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj