361. Krem budyniowy z białą czekoladą i ricottą
30 października
Robiłam już kiedyś podobny, na jubileusz, z tą różnicą, że dzisiaj w wersji na ciepło.
A za kilka kolejna okazja do świętowania...
Waniliowy krem budyniowy z pastą waniliową, białą czekoladą Ritter Sport i ricottą na naturalnym napoju sojowym podany z winogronami i świeżym daktylem*
*Już trochę naturalnie przysuszonym :)
Napój naturalny Alpro Soya to w 100% roślinna, smaczna alternatywa dla tradycyjnych produktów mlecznych. Odświeżający i lekkostrawny, smakuje doskonale z musli, płatkami śniadaniowymi lub bez dodatku, jako smaczny napój gorący bądź schłodzony. Podany na śniadanie gwarantuje udany początek każdego dnia.
WANILIOWY KREM BUDYNIOWY
[przepis autorski]
400 ml naturalnego napoju sojowego
2 kopiaste łyżki ricotty
płaska łyżka pasty waniliowej
3 kostki białej czekolady
opakowanie śmietankowego budyniu (45 g)
szczypta soli
łyżeczka cukru trzcinowego
Budyń ugotować na naturalnym mleku sojowym ze szczyptą soli i cukrem trzcinowym.
Nie zdejmując z gazu, dodać białą czekoladę, ricottę i pastę waniliową.
Mieszać przez około minutę, aż do połączenia składników.
Przelać do pucharka i podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
14 komentarze
ALE CZAD , PIĘKNIE TO WYGLĄDA !!!!!
OdpowiedzUsuńwow, świetny taki budyniowy krem! mniam! :)
OdpowiedzUsuńKrem budyniowy- jak to cudownie brzmi<3
OdpowiedzUsuńo mamo, jakie to piękne!
OdpowiedzUsuńPrzepięknie podane, nie wiem co więcej napisać....
OdpowiedzUsuń:)
Bardzo apetyczne danie :) Podasz dokładny przepis?
OdpowiedzUsuńŁał , wygląda jak jakiś deser lodowy :)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:) chętnie bym zjadła takie do kawy:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo efektownie :)
OdpowiedzUsuńpuchar rozkoszy!:D
OdpowiedzUsuńbudyniowy krem *-* czy ty musisz zawsze mnie tak kusić ? ;D
OdpowiedzUsuńo przepis wnoszę, błagam i proszę!
OdpowiedzUsuńale to cudownie wygląda :o ritterka <3
OdpowiedzUsuńProszę o dokładny przepis, bo aż ślinka mi cieknie na sam widok :) Dodaję do akcji i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń