732. Suflet naleśnikowy w wersji ultrazdrowej.
02 grudnia
Gryczane naleśniki nadziane czekoladowym kremem z awokado i jagodami Goji (Targroch) przykryte sernikową pierzynką* i posypane płatkami migdałów
* słodzoną melasą z buraków cukrowych (Canisius)
SERNIKOWY SUFLET Z NALEŚNIKÓW
[przepis autorski]
/1 porcja/
dwa naleśniki z mąki gryczanej (usmażone wg przepisu podstawowego)
100 g twarogu sernikowego
łyżeczka melasy z buraków cukrowych
1 duże jajko
szczypta soli
łyżeczka mąki kokosowej
czekoladowy krem z awokado do nadziania
(awokado + kakao + syrop z agawy)
Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Twaróg zmiksować z melasą, jajkiem, mąką i solą.
Naleśniki nadziać kremem z awokado, jagodami goji i zwinąć w rulony.
Następnie przekroić na pół i ułożyć w naczyniu.
Zalać przygotowaną masą sernikową i posypać płatkami migdałów.
Zapiekać okolo 20 minut (u mnie z włączonym trybem "ciasto")
Po tym czasie wyjąć, lekko ostudzić i podawać.
Smacznego!
11 komentarze
Mniam! Muszę taki suflet sobie w końcu zrobić. Ale jak, skoro naleśniki same w sobie takie dobre i zaraz po zdjęciu z patelni są pochłaniane? ;)
OdpowiedzUsuńo mamuniu, toż to musiało być pyszne :) jeśli mogłabyś podać przepis to było by super :)
OdpowiedzUsuńpyszne na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione nadzienie naleśnikowe! A do tego wszystko zapiekane, rozgrzewające :) poranek idealny :)
OdpowiedzUsuńsuflet z naleśników? dałabym się za niego teraz pokroić! :)
OdpowiedzUsuńO matko, wygląda cudownie! Ja też poproszę o przepis *o*
OdpowiedzUsuńale świetny pomysł z tymi naleśnikami, koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie! ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńJak ultrazdrowy to dołączam się do próśb o przepis :)
OdpowiedzUsuńo łaaał !
OdpowiedzUsuń