Potrójnie bananowe placki
22 stycznia
Dawno ich tutaj nie było, a przecież to jedne z najsmaczniejszych i najdelikatniejszych placuszków :)
Placuszki na bananowym serku homogenizowanym i maśle orzechowym podane z mascarpone, bananem i bananowymi wegańskimi płatkami czekolady
Te płatki czekolady są tak intensywnie bananowe, że aż pachniało nimi w całym domu!
Cudowne :)
POTRÓJNIE BANANOWE PANCAKES
/przepis własny/
Składniki:
200 g serka homogenizowanego bananowego
łyżka masła orzechowego
4 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej
1 małe jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropli aromatu cytrynowego
tłuszcz do smażenia
szczypta soli
szczypta kardamonu
Przygotowanie:
1. Biało ubić na sztywno ze szczyptą soli.
2. Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę
3. Białko połączyć z ciastem za pomocą miksera.
4. Na natłuszczonej patelni smażyć na małym ogniu przez około 5 minut z każdej strony.
Smacznego!
11 komentarze
pierwszy raz słyszę o takich płatkach i okropnie żałuję, że nie mam ich u siebie w szafce.. a placuszki pierwsza klasa! :)
OdpowiedzUsuńrozmarzyłam się... a jestem już po śniadaniu! :P
OdpowiedzUsuńMuszę dorwać te płatki!
OdpowiedzUsuńale świetne śniadanie!
OdpowiedzUsuńpotrójnie bananowe= potrójnie pyszne ! :)
OdpowiedzUsuńbananowy song :D te płatki to bym Ci porwała :) jak zawsze u Ciebie - niezawodne puchate placuszki :)
OdpowiedzUsuńIdealne placuszki :)
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają! ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smaczni! :)
OdpowiedzUsuńNigdy takich płatków nie widziałam, muszą smakować magicznie !! A śniadanie wygląda przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńMniam, brzmi pysznie! Kocham banany <3
OdpowiedzUsuń