Omlet marchewkowy i czekoladowe babeczki.
07 marca
Omlet na puree z marchwi podany ze śmietankowym twarożkiem, gruszką i czekoladową babeczką z nadzieniem z owoców leśnych
Czyż nie są urocze? Na pierwszy rzut oka nawet nie widać, że z czekolady :)
Babeczki jak i inne pralinki możecie kupić TUTAJ
OMLET NA PUREE Z MARCHWI
/1 porcja/
/PRZEPIS WŁASNY/
100 g puree z marchwi
40 g mąki owsianej
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego)
łyżeczka syropu daktylowego
Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
26 komentarze
Pierwszy raz widzę takiego grubaska *-* A mogę jedną babeczkę? :)
OdpowiedzUsuńZapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
:)
oj tam babeczki, to najwyzszy omlet? ciastoooooo jakie widziałam ;] jak Ty to robisz ;]
OdpowiedzUsuńTo omlet, smażony.
UsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuńten omlet jest tak wysoki, wręcz jak tort! a babeczki urocze :)
OdpowiedzUsuńPowiedz mi, jak Ty robisz takie grubasy!? :D
OdpowiedzUsuńNa pewno to zasługa proszku do pieczenia, bo dzięki niemu podwaja objętość :)
UsuńUwielbiam twoje omlety, mistrzostwo!:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńTo jest omlet?! Zrób mi takiego grubego! *.*
OdpowiedzUsuńTe babeczki są przeurocze!
Tak, omlet :)
UsuńJakie piękne babeczki!
OdpowiedzUsuńale gigant! wow *.*
OdpowiedzUsuńBa! Omlet musi być porządny :)
UsuńHej :) Planuję kupić nową patelnię do placków/omletów i chciałam się Ciebie poradzić, bo Twoje są najleeeeepsze na świecie! <3 :) Mogłabyś podać nazwę/firmę/wymiary, ew. link do zdjęcia swojej patelni? Będę bardzo wdzięczna!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, wierna fanka bloga :D I omletów oczywiście :P
Ja używam tej:
Usuńhttp://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/02/potrojnie-migdaowe-placki-i-recenzja.html
Dziękuję za miłe słowa i również pozdrawiam
ito z tej własne patelni wychodzą takie cudowne omleciorki ? :D
UsuńTzn. to jest pierwszy omlet, który na niej smażyłam, ale wyszedł wysoki :)
Usuńa te wczesniejsze na jakiej patelni robiłas? podasz namiary jakies?wielkosc? najlepiej linka bym prosiła ;)
Usuńznalazłam na allegro ta nowa, z recenzji co tu podałaś-ceny przystepne, sa trzy wielkosci:20,24,28cm, jakiej wielkosci sa Twoje?obie? na ktorej lepiej Ci sie je robi ? normalnie Twoje omlety sa teraz moim "celem" i wyzwaniem kuchennym - do pokonania :)
24 cm. Wcześniej robiłam na tej: http://www.oleole.pl/foto/8/7242936297/f7b95661978c018d9982a2a8ebc58650/ambition-master-ceramic-28-cm-34269,7242936297_3.jpg
UsuńCzasem używam też tej starej, w sumie mam kilka patelni na których smażę... :)
Zarowno omlet jak i babeczki sa urzekajace!
OdpowiedzUsuńOmlet pysznie wygląda , ale wyrósł ! Babeczki śliczne :)
OdpowiedzUsuńCudowne babeczki i ten grubasek! :D
OdpowiedzUsuńTe czekoladki <3!
OdpowiedzUsuńCzy puree z marchwi to puree z gotowanej marchewki czy starta surowa marchewka?
OdpowiedzUsuńZ gotowanej :)
Usuń