Omlet marchewkowy i czekoladowe babeczki.

07 marca




Omlet na puree z marchwi podany ze śmietankowym twarożkiem, gruszką i czekoladową babeczką z nadzieniem z owoców leśnych
 Czyż nie są urocze? Na pierwszy rzut oka nawet nie widać, że z czekolady :)
Babeczki jak i inne pralinki możecie kupić TUTAJ




OMLET NA PUREE Z MARCHWI
/1 porcja/
/PRZEPIS WŁASNY/

100 g puree z marchwi
40 g mąki owsianej
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) 
łyżeczka syropu daktylowego

Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.

Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!


You Might Also Like

26 komentarze

  1. Pierwszy raz widzę takiego grubaska *-* A mogę jedną babeczkę? :)
    Zapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj tam babeczki, to najwyzszy omlet? ciastoooooo jakie widziałam ;] jak Ty to robisz ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. ten omlet jest tak wysoki, wręcz jak tort! a babeczki urocze :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiedz mi, jak Ty robisz takie grubasy!? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno to zasługa proszku do pieczenia, bo dzięki niemu podwaja objętość :)

      Usuń
  5. Uwielbiam twoje omlety, mistrzostwo!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. To jest omlet?! Zrób mi takiego grubego! *.*
    Te babeczki są przeurocze!

    OdpowiedzUsuń
  7. Hej :) Planuję kupić nową patelnię do placków/omletów i chciałam się Ciebie poradzić, bo Twoje są najleeeeepsze na świecie! <3 :) Mogłabyś podać nazwę/firmę/wymiary, ew. link do zdjęcia swojej patelni? Będę bardzo wdzięczna!
    Pozdrawiam, wierna fanka bloga :D I omletów oczywiście :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja używam tej:

      http://poraneknaslodko.blogspot.com/2015/02/potrojnie-migdaowe-placki-i-recenzja.html

      Dziękuję za miłe słowa i również pozdrawiam

      Usuń
    2. ito z tej własne patelni wychodzą takie cudowne omleciorki ? :D

      Usuń
    3. Tzn. to jest pierwszy omlet, który na niej smażyłam, ale wyszedł wysoki :)

      Usuń
    4. a te wczesniejsze na jakiej patelni robiłas? podasz namiary jakies?wielkosc? najlepiej linka bym prosiła ;)
      znalazłam na allegro ta nowa, z recenzji co tu podałaś-ceny przystepne, sa trzy wielkosci:20,24,28cm, jakiej wielkosci sa Twoje?obie? na ktorej lepiej Ci sie je robi ? normalnie Twoje omlety sa teraz moim "celem" i wyzwaniem kuchennym - do pokonania :)

      Usuń
    5. 24 cm. Wcześniej robiłam na tej: http://www.oleole.pl/foto/8/7242936297/f7b95661978c018d9982a2a8ebc58650/ambition-master-ceramic-28-cm-34269,7242936297_3.jpg

      Czasem używam też tej starej, w sumie mam kilka patelni na których smażę... :)

      Usuń
  8. Zarowno omlet jak i babeczki sa urzekajace!

    OdpowiedzUsuń
  9. Omlet pysznie wygląda , ale wyrósł ! Babeczki śliczne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudowne babeczki i ten grubasek! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Czy puree z marchwi to puree z gotowanej marchewki czy starta surowa marchewka?

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj