Jęczmienne gwiazdki z nerkowcami!

25 kwietnia



Bananowe gwiazdki z kaszy jęczmiennej i nerkowców (Pakka) smażone na oleju kokosowym (Decare) podane z czekoladowymi chrupkami ryżowymi, ananasem i jogurtem cynamonowym



JĘCZMIENNE GWIAZDKI NERKOWCOWE
/przepis własny/

pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy jęczmiennej perłowej (170 g)
4 łyżki mąki migdałowej
garstka namoczonych w mleku nerkowców
jajko
łyżeczka syropu daktylowego
pół banana
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego

Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. Olej kokosowy roztapiamy na patelni, a następnie za pomocą łyżki nakładamy do foremek porcje ciasta. Smażymy około 6 minut z każdej strony na małym ogniu. Zdejmujemy z patelni i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

4 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj