Magiczny placek z... ryżu?
15 maja
Placek amaretto z makaronu Shirataki* podany z konfiturą jeżynową z brandy (Pole Na Stole), karmelizowanym w syropie imbirowym bananem i domowym bananowym mascarpone z wanilią
* "magiczny" makaron (Adam's Fitness Food) w kształcie ryżu wyrabiany jest z wody i mąki konjac; sam w sobie nie posiada smaku, dlatego do placka dodałam amaretto i sporo wyrazistych dodatków :)
6 komentarze
Pierwszy raz słyszę o takiej magii;)
OdpowiedzUsuńCoś niesamowitego, ale fajny grubaśny placek wyszedł! :-)
OdpowiedzUsuńTe twoje grubaski, zawsze mnie zachwycają!
OdpowiedzUsuńOooo jaki olbrzym :) Ciekawa, bardzo ciekawa propozycja śniadania :)
OdpowiedzUsuńale placek! jak marzenie!
OdpowiedzUsuńakurat mam gdzieś ten "ryż" podasz więc przepis na omleta z niego ?
OdpowiedzUsuń