Poczwórnie migdałowe gofry z gryki.
11 maja
Tak intensywnie migdałowych gofrów jeszcze nie jadłam!
Gdyby tak dodać jeszcze migdałów w całości to już w ogóle!
Chyba następnym razem tak zrobię, jeśli nie zapomnę :)
Poczwórnie migdałowe gofry z kaszy gryczanej podane z polskimi truskawkami, winogronami, jogurtem z inuliną i cukrem pudrem trzcinowym; organiczna herbata zielona chai
* do ciasta dodałam
***
MIGDAŁOWE GOFRY GRYCZANE
/przepis własny/
pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy gryczanej
3 łyżki mąki migdałowej
jajko
aromat migdałowy
łyżka syropu daktylowego
łyżka organicznego musu z migdałów słodzonego cukrem trzcinowym (Jean Herve)
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego
mleko migdałowe do odpowiedniej konsystencji
Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.
Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy mleka.
Następnie za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzaną i dobrze natłuszczoną gofrownicę porcje ciasta.
Pieczemy około 5 minut z każdej strony.
Po upieczeniu wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
***
MIGDAŁOWE GOFRY GRYCZANE
/przepis własny/
pół woreczka ugotowanej na mleku migdałowym kaszy gryczanej
3 łyżki mąki migdałowej
jajko
aromat migdałowy
łyżka syropu daktylowego
łyżka organicznego musu z migdałów słodzonego cukrem trzcinowym (Jean Herve)
szczypta soli
szczypta sody
łyżeczka oleju kokosowego
mleko migdałowe do odpowiedniej konsystencji
Kaszę łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera.
Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodajemy mleka.
Następnie za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzaną i dobrze natłuszczoną gofrownicę porcje ciasta.
Pieczemy około 5 minut z każdej strony.
Po upieczeniu wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
8 komentarze
Oooo ! Dziękuję za przepis, na bank skorzystam! Jak to cudnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńNo nie, jak to przepysznie wygląda :(
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńAch, wręcz czuję ten aromat migdałów! :-)
OdpowiedzUsuńDlaczego one takie idealne Ci wychodzą no :D
OdpowiedzUsuńO ja cie ile dobroci ;D
OdpowiedzUsuńwspaniałe gofry z gryki!
OdpowiedzUsuńJadłam gryczane dwa dni temu i rozkochałam się w nich! Ciągle chodzi za mną ten smak :)
OdpowiedzUsuń