Truskawkowe flaugnarde z płatków owsianych!
31 maja
Polskie, słodziutkie i soczyste truskawki! Te hiszpańskie nie mogą się z nimi równać :)
Dzisiaj zdecydowałam się na flaugnarde. Miałam ochotę jednocześnie na coś owsianego i pieczonego, a więc powstało flaugnarde z płatków owsianych. Tym razem wyszło dużo lepsze niż poprzednie, bo miało konsystencję bardziej zbliżoną do tej, jaką powinno to danie mieć. A więc - ciasto powinno być lekko zbite i wilgotne w środku. Takie właśnie było. A pyszny mus przynajmniej trochę obniżył temperaturę ciasta. Zdecydowanie do powtórzenia, następnym razem może z innymi płatkami? :)
Truskawkowe flaugnarde z płatków owsianych (Intenson) na naturalnym napoju sojowym (Alpro) słodzone ciemnym raw syropem z agawy (Maya Gold) podane z musem jabłkowo-marchewkowym
8 komentarze
Wygląda bardzo smacznie i do tego jest z truskawkami! :)
OdpowiedzUsuńWyśmienicie! ;)
OdpowiedzUsuńcoś pysznego i jakie wyrośnięte!
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie, jestem pod wrażeniem. :-) Co najważniejsze: truskawki!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Ale kusząco. :)
OdpowiedzUsuńtakim śniadaniom po prostu trudno się oprzeć! :)
OdpowiedzUsuńlato coraz bliżej i truskawki wszędzie pachną i kuszą aż nie chce sie pracować, zaglądam a tu też pokusa no nie !!
OdpowiedzUsuń