Podwójnie jaglany krem z ricotty!
16 czerwca
Krem na bazie ricotty zdecydowanie należy do moich ulubionych :)
Figowo*-śliwkowy krem** z ricotty i płatków jaglanych podany ze śliwką, ekologicznym prosem ekspandowanym Symbio i kremem czekoladowym
* krem posłodziłam carską konfiturą z makiem (do kupienia TUTAJ)
** do kremu dodałam dla zagęszczenia ekologicznej inuliny również od Symbio
7 komentarze
Zdecydowanie wspaniała propozycja. :)
OdpowiedzUsuńZawsze jem tylko ricottę w jakimś daniu jako dodatek, chętnie bym ją przyrządziła tak aby stanowiła główny składnik - np. właśnie taki krem. :-)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo zachęcająco, z chęcią zjadłabym figowo - śliwkowy krem :)
OdpowiedzUsuńPyycha!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
uwielbiam proso ekspandowane, super!
OdpowiedzUsuńMniam- tylko tyle mogę powiedzieć :D
OdpowiedzUsuńSmacznie ;-)
OdpowiedzUsuń