Jaglana szarlotka.

06 lipca

 Pieczona sernikowa jaglanka przełożona domowym musem z pieczonych jabłek podana z domowym musem z truskawek, truskawkami, jagodami i miętą

Masę sernikową i mus z truskawek posłodziłam stewią Natusweet w kryształkach,
 która wygląda i smakuje dokładnie tak samo jak cukier! 
To po prostu bardzo zdrowy zamiennik cukru, obecnie chyba najlepszy na rynku.
Dostępny jest w sklepie internetowym


JAGLANA SZARLOTKA
/przepis własny/

50 g kaszy jaglanej
szczypta soli
2 łyżki syropu klonowego
łyżeczka pasty waniliowej
domowy mus z pieczonych jabłek (dowolna ilość)
jajko
150 g twarogu mielonego

Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu.
Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez calą noc) rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową.
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Część masy przelać do kokilki, nałożyć mus i przykryć pozostałą masą sernikową.
Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto")
Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

You Might Also Like

8 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj