Makaron z serem. Klasycznie? Ależ skąd! Czyli KitKat z Japonii i dżem z guawy.
31 grudnia
MAKARON ZAPIEKANY Z TWAROGIEM
/przepis własny/
50 g makaronu żytniego razowego
szczypta soli
200 g twarogu sernikowego
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
łyżka dżemu z guawy
25 g budyniu waniliowego (proszku)
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka
+ pestki granatu
+ pestki dyni
Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, dżemem i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Zapiekać około 20 minut lub do zarumienienia.
Smacznego!
***
Dżem z guawy i zestaw batoników KitKat dostaniecie w
2 komentarze
Wcale nie klasycznie, widzę że wyszło fenomenalnie, wow! :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam KitKaty :)
OdpowiedzUsuń