Owsiane babeczki na powitanie grudnia!

01 grudnia


I zaczął się mój ulubiony miesiąc w roku! :)


Babeczki z jabłkami i owsianym crunchy podane z twarogiem i pestkami granatu

OWSIANE BABECZKI Z JABŁKAMI
/przepis własny/
/6 babeczek/

pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
pół szklanki mąki owsianej
45 g (trzy łyżki) mąki kokosowej
2 jajka
około 200 ml mleka roślinnego (ewentualnie więcej)
4 łyżki syropu klonowego/miodu
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
dwa małe obrane jabłka (ok. 250 g)
2 łyżki oleju kokosowego
250 g jogurtu greckiego 
3 łyżki ekologicznego crunchy owsianego Verival
2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich

W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Jabłka pokroić w drobną kostkę.
Połączyć obie masy. Ciasto będzie bardzo gęste (co jest charakterystyczne dla mąki kokosowej).
Do ciasta wmieszać pokrojone kawałki jabłek i orzechy włoskie.
Dno każdej z natłuszczonych 6 foremek posypać owsianym crunchy.
Ciasto przelać do foremek i piec około 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

You Might Also Like

1 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj