Czekoladowy krem jaglany.
21 września
Czekoladowy krem jaglany z puree z mango podany z serkiem naturalnym, malinami, plastrami kokosa i smakołykiem z suszonych fig, daktyli, moreli, migdałów oraz pomarańczy
CZEKOLADOWY KREM JAGLANY
/PRZEPIS WŁASNY/
70 g płatków jaglanych
150 ml czekolady do picia Van Houten
250 ml mleka kokosowo - czekoladowego
szczypta soli
kilka kropli ekstraktu waniliowego
2 łyżki gorzkiego kakao
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
3 łyżki przecieru z mango
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.
Dodać szczyptę soli, ekstrakt, czekoladę i syrop.
Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać kakao i zamieszać.
Gotować jeszcze około minuty, a następnie
dodać przecier i przelać do miseczki.
Smacznego!
***
Czekoladę, przecier i smakołyk znajdziecie w sklepie internetowym
1 komentarze
uwielbiam takie słodkości, mniam :)
OdpowiedzUsuń