Podwójnie dyniowy sernik fit.
14 listopada
PISTACJOWY SERNIK FIT Z DYNIĄ
/przepis własny/
300 g ricotty
(można dać opakowanie 250 g i uzupełnić 50 g twarogu mielonego)
(można dać opakowanie 250 g i uzupełnić 50 g twarogu mielonego)
20 g mąki z pszenicy durum (może być proszek budyniowy)
10 g skrobi z manioku (j.w.)
10 g słodzącego błonnika w proszku (j.w.)
o smaku pistacjowych ciasteczek (Bodybuilding Depot)
100 g surowej dyni pokrojonej w drobną kostkę
duże jajko
szczypta soli
łyżeczka masła klarowanego
1 łyżka syropu z daktyli
łyżka pestek dyni
łyżka pestek dyni
Ricottę zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę, błonnik, skrobię, masło i syrop z daktyli. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać dynię i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Masę serową przełożyć do natłuszczonego naczynia,
posypać pestkami i piec około 20 minut.
posypać pestkami i piec około 20 minut.
Jeść na ciepło lub po ostudzeniu :)
Smacznego!
20 g flour (you can use a pudding powder)
10 g manioc starch (idem)
10 g Royal Flavour
Pistachio Cookies (Bodybuilding Depot)
100 g raw pumpkin, cut into small cubes
1 large egg
pinch of salt
1 tsp ghee butter
1 tbsp dates syrup
1 tbsp pumpkin seeds
Mix ricotta into a smooth paste with egg and salt.
Add flour, fiber, starch, butter and date syrup. Mix again.
Finally add the chopped pumpkin.
Preheat oven to 175 degrees.
Put the dough into a greased dish and sprinkle with pumpkin seeds.
Bake for about 20 minutes.
Eat hot or cooled.
FIT PISTACHIO CHEESECAKE FOR ONE
300 g ricotta20 g flour (you can use a pudding powder)
10 g manioc starch (idem)
10 g Royal Flavour
Pistachio Cookies (Bodybuilding Depot)
100 g raw pumpkin, cut into small cubes
1 large egg
pinch of salt
1 tsp ghee butter
1 tbsp dates syrup
1 tbsp pumpkin seeds
Mix ricotta into a smooth paste with egg and salt.
Add flour, fiber, starch, butter and date syrup. Mix again.
Finally add the chopped pumpkin.
Preheat oven to 175 degrees.
Put the dough into a greased dish and sprinkle with pumpkin seeds.
Bake for about 20 minutes.
Eat hot or cooled.
Enjoy!
Ten wpis bierze udział w konkursie zorganizowanym przez
Zblogowani.pl oraz markę Olympus.
Dlaczego chciałabym zostać nagrodzona aparatem Olympus E-PL8?
Ponieważ moim największym marzeniem jest tworzenie
pięknych, profesjonalnych zdjęć kulinarnych.
Jednak aby móc je wykonywać, potrzebny jest wysokiej jakości aparat, który potrafi zapisać zdjęcia w formacie RAW, umożliwiającym bardziej szczegółową obróbkę zdjęć w programie graficznym. Co więcej, od dawna z wielkim zachwytem przyglądam się zdjęciom z cudownie rozmytym tłem. Mój obecny sprzęt niestety nie potrafi wyczarować takiego efektu, przez co zdjęcia tracą na atrakcyjności. Aparat Olympus z pewnością pomógłby osiągnąć spektakularne efekty w fotografii i choć trochę przybliżyć jakość moich zdjęć do tych z magazynów kulinarnych!
0 komentarze