Orzechowy omlet z mascarpone.
08 grudniaORZECHOWY OMLETZ MASCARPONE/przepis własny/
100 g mascarpone
15 g mąki kokosowej
10 g mąki z orzechów włoskich
2 jajka
kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)
szczypta soli
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka oliwy z oliwek z Krety Bio Planète
łyżka cukru z kwiatu kokosa
+
świeża śliwka
przyprawy
ricotta zmiksowana z miodem i
łyżeczką oleju z prażonych orzechów włoskich Bio Planète
Wszystkie składniki oprócz oliwy zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię natłuścić, wylać doń masę i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
3 komentarze
smakowicie to wygląda :P
OdpowiedzUsuńWygląda mega!
OdpowiedzUsuńFaktycznie ten omlet wygląda bardzo obłędnie i jestem zdania, że na śniadanie pasuje idealnie. Ja jeżeli mam ochotę na coś słodkiego to wchodzę na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ i praktycznie znajduję interesujący mnie przepis od ręki.
OdpowiedzUsuń