Wegański budyń jaglany na zimno.
20 grudniaWEGAŃSKI BUDYŃ JAGLANY NA ZIMNO
/1 porcja/
Budyń jaglany:
60 g opłukanej kaszy jaglanej
200 g jogurtu sojowego (u mnie gruszkowy z cynamonem)
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonych goździków
1 łyżka syropu klonowego
łyżka masła z migdałów blanszowanych
Do podania:
plastry dojrzałego mango
mus czekoladowo - truskawkowy
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Połączyć z pozostałymi składnikami (najlepiej za pomocą widelca).
Całość miksować na gładki krem,
Budyń przełożyć do słoiczka i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować i podawać.
Smacznego!
Do dekoracji użyłam chipsów jabłkowych
o obłędnym zapachu karmelków
od Crispy Naturals, które znajdziecie w sklepach:
Piotr i Paweł, Carrefour, Tesco, Małpka,
sieciach lokalnych typu
Społem, Auchan, E. Leclerc,
a także na stacjach Orlen, BP, Shell, w aptekach i sieci Super Pharm.
Polecam!
1 komentarze
Kocham budynie jaglane pod każdą postacią. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/