Buraczane brownie ze śliwkami.
19 grudniaBURCZANO - CZEKOLADOWE BROWNIE
Składniki:
170 g ugotowanych buraków
jajko
łyżka syropu klonowego
pół łyżeczki proszku do pieczenia
100-150 ml mleka migdałowego
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
2 śliwki węgierki
+ do dekoracji:
mascarpone
cukier puder trzcinowy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze mleka.
Przelać do natłuszczonego naczynia,
a na wierzchu ułożyć przekrojone na pół śliwki.
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 15 minut.
Pod koniec czasu pieczenia można włączyć dodatkowo termoobieg.
Po upieczeniu ostrożnie wyjąć i podawać póki gorące.
Smacznego!
0 komentarze