Proteinowa zapiekanka makaronowa z pistacjami.
01 lutegoPROTEINOWY MAKARON ZAPIEKANY Z TWAROGIEM/przepis własny/
50 g wysokobiałkowego makaronu pełnoziarnistego
szczypta soli
200 g twarogu sernikowego
łyżeczka pasty waniliowej
jajko
20 g budyniu waniliowego (proszku)
olej kokosowy do natłuszczenia naczynka
+ ulubione kruszone surowe pistacje bio
Makaron wraz ze szczyptą soli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
Jeżeli nie wchłonął całej wody - odsączyć.
Twaróg zmiksować z jajkiem, pastą waniliową, masłem i budyniem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masę twarogową wymieszać z makaronem, a następnie przelać do natłuszczonego naczynia.
Zapiekać około 20 minut lub do zarumienienia.
Po tym czasie wyjąć, posypać pistacjami i podawać.
Smacznego!
5 komentarze
pasta waniliowa? gdzie to kupić?
OdpowiedzUsuńLink do tego masła kokosowo-laskowego niestety nie działa. Swoją drogą bardzo mnie zaciekawiło to masło, bo nie mogę sobie wyobrazić tego smaku w maśle :)
OdpowiedzUsuńU mnie działa prawidłowo 😃
UsuńTak, teraz już działa :) Nie wiem czemu poprzednio nie działał, może coś było nie tak z moim połączeniem internetowym.
UsuńWieki nie jadłam już słodkich zapiekanek :)
OdpowiedzUsuń