Sernik poczwórnie kokosowy!
24 marca
SERNICZEK KOKOSOWY
/1 porcja/
350 g twarogu sernikowego
25 g mąki kokosowej
duże jajko
szczypta soli
kilka kropli ekstraktu migdałowego
łyżka masła kokosowego
olej kokosowy do natłuszczenia naczynia
łyżka syropu z kwiatu kokosa
+
chipsy kokosowe
maliny
cukier puder trzcinowy
woda kokosowa
Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę kokosową, ekstrakt i syrop z kwiatu kokosa. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać masło kokosowe i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową.
Piec około 20-25 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Po wyjęciu udekorować chipsami, malinami i cukrem pudrem.
Jeść na ciepło lub zimno :)
Smacznego!
Do przygotowania sernika użyłam produktów marki Tropicai:
2 komentarze
O matko! Kokosowe cudo! *.*
OdpowiedzUsuńJak smakuje syrop z kwiatu kokosa?
Jak syrop z brązowego cukru, tyle że ma lekko kwaskowaty posmak :)
Usuń