Bezglutenowy pudding z kasztanowych bułeczek.
22 kwietnia
KASZTANOWY PUDDING Z BUŁECZEK
/1 PORCJA/
[przepis autorski]
2 bezglutenowe bułeczki kasztanowe (Hammermühle)
200 g twarogu sernikowego (u mnie 150 g + ok. 50 g mascarpone)
50 ml mleka migdałowego
jajko klasy L
łyżka bezglutenowego budyniu migdałowego
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonej wanilii burbońskiej
2 łyżki glikozydów stewiolowych (lub erytrytolu)
tłuszcz do wysmarowania naczynia
Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.
Twaróg zmiksować z jajkiem, solą, mlekiem, wanilią i glikozydami.
Na koniec dodać proszek budyniowy i ponownie zmiksować.
W natłuszczonym naczyniu ułożyć kromki
namoczonych uprzednio w masie serowej bułeczek.
Całość zalać przygotowaną masą sernikową.
Piec około 15-20 minut.
Po tym czasie wyjąć, udekorować i podawać.
Smacznego!
***
Inne ciekawe bio produkty marki Hammermühle:
4 komentarze
Po prostu śniadanie bajka! *,*
OdpowiedzUsuńDziękuję, rzeczywiście było bajeczne w smaku :)
UsuńAż ślinka cieknie ;) pysznie to wygląda <3
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń