Błękitny krem jaglany,
18 czerwca
BŁĘKITNY KREM JAGLANY
/PRZEPIS WŁASNY/
80 g płatków jaglanych
400 ml mleczka sojowego
szczypta soli
kilka kropli ekstraktu waniliowego
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
+
jogurt naturalny wymieszany
syrop z yaconu
płatki kokosa
truskawki
mięta
wiśnie
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.
Dodać szczyptę soli, ekstrakt i syrop.
Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 4 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać błękitną mieszankę i zamieszać.
Gotować jeszcze około minuty, a następnie przelać do miseczki.
Smacznego!
3 komentarze
Uroczy ten kolorek :)
OdpowiedzUsuńWygląda tak pysznie że aż się głodna zrobilam. Wypróbuję ten przepis na pewno
OdpowiedzUsuńWow, ten kolorem delikatny jest bardzo ładny :) W sam raz na ochłodę! :)
OdpowiedzUsuń