Podwójnie czekoladowa owsianka z jabłkiem.

02 czerwca





PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA
/przepis własny/

Owsianka:

65 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)
450 ml czekoladowego mleka owsianego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)
szczypta soli
pasek gorzkiej czekolady
łyżeczka cukru z kwiatu kokosa
małe jabłko, obrane i pokrojone w kostkę

Dodatki:

jagody
płatki kokosa
syrop z yaconu

Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.
Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 5 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać pasek czekolady i cały czas mieszać.
Dodać pokrojone jabłko.
Gotować jeszcze około 2 minut, po tym czasie
lekko ostudzić i przelać do miseczki.

Smacznego!

***
Produkty marki Erdbär gościły już u mnie na blogu w tamtym roku. 
Recenzję znajdziecie TUTAJ,
a inne ciekawe produkty marki na poniższych zdjęciach:



You Might Also Like

3 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj