Podwójnie czekoladowa owsianka z jabłkiem.
02 czerwca
PODWÓJNIE CZEKOLADOWA OWSIANKA
/przepis własny/
Owsianka:
65 g płatków owsianych (u mnie mocno chłonne)
450 ml czekoladowego mleka owsianego (mniej, jeśli macie np. płatki górskie)
szczypta soli
pasek gorzkiej czekolady
łyżeczka cukru z kwiatu kokosa
małe jabłko, obrane i pokrojone w kostkę
Dodatki:
jagody
płatki kokosa
syrop z yaconu
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki.
Gdy zaczną się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 5 minut na małym ogniu lub do zgęstnienia.
Po tym czasie dodać pasek czekolady i cały czas mieszać.
Dodać pokrojone jabłko.
Gotować jeszcze około 2 minut, po tym czasie
lekko ostudzić i przelać do miseczki.
Smacznego!
***
Produkty marki Erdbär gościły już u mnie na blogu w tamtym roku.
Recenzję znajdziecie TUTAJ,
a inne ciekawe produkty marki na poniższych zdjęciach:
3 komentarze
Już wyobrażam sobie jej smak <3
OdpowiedzUsuńJa bym zrezygnowała z tych wafelków.
OdpowiedzUsuńA próbowałaś w ogóle?
Usuń