Pudding jaglany na jogurcie greckim.
28 czerwca
JAGLANKA NA JOGURCIE GRECKIM
/przepis własny/
/1 porcja/
60 g kaszy jaglanej
150 g jogurtu greckiego
łyżeczka mielonego lnu
szczypta soli
1/3 łyżeczki mielonych goździków
2-3 łyżki syropu klonowego
łyżka mąki sezamowej
truskawki
ciasteczka i czekoladki od Giovannacci Caffè
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Połączyć z pozostałymi składnikami (najlepiej za pomocą widelca).
Następnie zmiksować na gładki krem.
Naprzemiennie układać warstwy kremu i pokrojonych truskawek
w słoiczku i wstawić na noc do lodówki.
Rano udekorować i podawać.
Smacznego!
1 komentarze
Uwielbiam pyszności ze słoiczków :)
OdpowiedzUsuń