Proteinowy pudding ryżowy z makiem.
05 lipca
PROTEINOWY PUDDING RYŻOWY Z MAKIEM
/przepis własny/
Krem:
70 g płatków ryżowych
15 g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym
400 ml mleka (u mnie sojowe)
szczypta soli
łyżeczka maku
kilka kropli aromatu waniliowego
2 łyżki syropu z kwiatu kokosa
Do podania:
mus truskawkowo-porzeczkowy
czereśnie
płatki kokosa
Do rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatki ryżowe.
Dodać szczyptę soli i aromat.
Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,
żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.
Gotować około 4 minut na małym ogniu.
Po tym czasie dodać odżywkę, syrop, mak i zamieszać.
Gotować jeszcze około 3 minut, a po tym czasie przelać do miseczki.
Udekorować i podawać z dodatkami.
Smacznego!
3 komentarze
Oj chyba zacznę wcześniej wstawać, żeby takie pyszności zacząć sobie robić :)
OdpowiedzUsuńWow, ja też właśnie szczególnie gdy teraz zaczęłam ćwiczyć, to koniecznie muszę takie coś robić!
OdpowiedzUsuńCzęść batoników wydaje się dla mnie bardzo zachęcająca :)
OdpowiedzUsuńOgólnie nie jadam proteinowych produktów i nie stosuję odżywek białkowych (choć ostatnio zamówiłam próbki wegańskich na spróbowanie :P), ale wizualnie taki deser bardzo mi się podoba :))