Kukurydziane chmurki.
13 lutego
Placuszki z kukurydzy podane z gorącym sosem z żurawiny, syropem klonowym bio i jogurtem naturalnym
Oryginalny syrop klonowy bio możecie kupić tutaj:
CHMURKI Z KUKURYDZY
/przepis autorski/
120 g kukurydzy z puszki
jajko
2 płaskie łyżki dowolnej mąki
płaska łyżka lucumy (można zastąpić mąką)
łyżka syropu z kwiatu kokosa
pół łyżeczki proszku do pieczenia
ekologiczny sok z aloesu (około 100 ml)
(można użyć dowolnego soku lub mleka)
szczypta soli
kilka kropli aromatu migdałowego
masło klarowane do natłuszczenia gofrownicy
Wszystkie składniki zblenderować na gładką masę (o konsystencji gęstej śmietany).
Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu.
Piec w dobrze nagrzanej, natłuszczonej gofrownicy okołoi 3 minut.
Podawać póki gorące.
Smacznego!
12 komentarze
z kukurydzy? z puszki? jak zrobiłaś?
OdpowiedzUsuńPrzepis już jest.
UsuńMmm, smakowicie. Zainteresowało mnie połączenie żurawiny z syropem klonowym. Wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńNa takich chmurkach można odpłynąć do krainy idealnych śniadań ♥
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
teen sos *.*
OdpowiedzUsuńznów ciekawisz mnie tą kukurydzą! :)
Mniam ;)
OdpowiedzUsuńJak je zrobiłaś? :D
OdpowiedzUsuńjak kolorowo:)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglądają! ;)
OdpowiedzUsuńja jeszcze nic na słodko z kukurydzy nie robiłam i musze to koniecznie zmienić!
OdpowiedzUsuńAle grubiutkie! I placki, i sos wyglądają bosko *.*
OdpowiedzUsuńwow! :D Obłędne :)
OdpowiedzUsuń