Ricottowe donuty na Tłusty Czwartek!

12 lutego



Można zrobić zdrowe pączki? Można! A dowód znajdziecie poniżej :)

 Ultrazdrowe donuty z ricotty z dodatkiem oleju z orzechów makadamia podane z serkiem burrata i ananasem

DONUTY Z RICOTTY
/ 1 porcja/

125 g ricotty (pół opakowania)
40 g mąki z pszenicy durum (niecałe 1/2 szklanki)
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
jajko
łyżka miodu
pół łyżeczki suszonych kwiatów lawendy
łyżeczka oleju z orzechów makadamia
ewentualnie mleko do rozrzedzenia

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować za pomocą miksera.
Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste (nie będzie spadało z łyżki), dodać trochę mleka.
Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie piec około 7 minut w opiekaczu do donutów aż do zarumienienia,

Smacznego!

You Might Also Like

10 komentarze

  1. O jacie, zdrowe pączusie są najlepsze! Zwłaszcza donutki <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Donuty w zdrowej wersji - pycha ♥ Wyglądają super ślicznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. te mini donuty zawsze będą mi się kojarzyć z Twoim blogiem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie słodziutkie <3 I to nie tylko z wyglądu :D

    OdpowiedzUsuń
  5. wooow! z ricotty to musiały być nieziemsko delikatne! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. takie donuty to bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zazdroszczę Ci tej formy do nich! Urocze :3

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj