Ricottowe donuty na Tłusty Czwartek!
12 lutego
Można zrobić zdrowe pączki? Można! A dowód znajdziecie poniżej :)
Ultrazdrowe donuty z ricotty z dodatkiem oleju z orzechów makadamia podane z serkiem burrata i ananasem
DONUTY Z RICOTTY
/ 1 porcja/
125 g ricotty (pół opakowania)
40 g mąki z pszenicy durum (niecałe 1/2 szklanki)
10 g PPB Original
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
jajko
łyżka miodu
pół łyżeczki suszonych kwiatów lawendy
łyżeczka oleju z orzechów makadamia
ewentualnie mleko do rozrzedzenia
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować za pomocą miksera.
Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste (nie będzie spadało z łyżki), dodać trochę mleka.
Odstawić na 15 minut.
Po tym czasie piec około 7 minut w opiekaczu do donutów aż do zarumienienia,
Smacznego!
10 komentarze
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńO jacie, zdrowe pączusie są najlepsze! Zwłaszcza donutki <3
OdpowiedzUsuńDonuty w zdrowej wersji - pycha ♥ Wyglądają super ślicznie ;)
OdpowiedzUsuńte mini donuty zawsze będą mi się kojarzyć z Twoim blogiem :)
OdpowiedzUsuńSuper! Pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńJakie słodziutkie <3 I to nie tylko z wyglądu :D
OdpowiedzUsuńuroczo wyglądają :)
OdpowiedzUsuńwooow! z ricotty to musiały być nieziemsko delikatne! <3
OdpowiedzUsuńtakie donuty to bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę Ci tej formy do nich! Urocze :3
OdpowiedzUsuń