Muffin z ciecierzycy!
08 lutego
Arachidowy muffin z ciecierzycy nadziany ananasem i lemon curd podany z mascarpone, ananasem i prażonymi pestkami słonecznika
Lemon curd prosto z Ameryki, a do tego w przystępnej cenie dostaniecie TUTAJ
MUFFIN Z CIECIERZYCY
/przepis autorski/
/1 porcja/
150 g ugotowanej ciecierzycy
35 g mąki arachidowej
10 g lucumy
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki sody
ewentualnie mleko do rozrzedzenia masy
ananas i lemon curd
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. W razie potrzeby dodać mleka.
Część gotowej masy przełożyć do foremki, do środka włożyć łyżkę lemon card i kawałki ananasa.
Przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec około 15 minut w piekarniku (190 stopni).
Podawać od razu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
MUFFIN Z CIECIERZYCY
/przepis autorski/
/1 porcja/
150 g ugotowanej ciecierzycy
35 g mąki arachidowej
10 g lucumy
szczypta soli
pół banana
jajko
1/3 łyżeczki sody
ewentualnie mleko do rozrzedzenia masy
ananas i lemon curd
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. W razie potrzeby dodać mleka.
Część gotowej masy przełożyć do foremki, do środka włożyć łyżkę lemon card i kawałki ananasa.
Przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec około 15 minut w piekarniku (190 stopni).
Podawać od razu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
10 komentarze
świetny muffin! wypieki z cieciorki jak widać wychodzą idealnie :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie! :)
OdpowiedzUsuńo rany, rewelacyjny! i trochę słońca, i trochę egzotyki, i trochę ciepła dzisiaj przyniósł:))
OdpowiedzUsuńporządny ten muffin :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny ten muffin ♥ Wygląda tak słonecznie w ten zimowy poranek :D
OdpowiedzUsuńhttp://poranny-talerz.blogspot.com/
Genialne nadzienie!
OdpowiedzUsuńa to ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńWypieki ze strączków są świetne :)
OdpowiedzUsuńfantastyczny pomysł :)
OdpowiedzUsuńJaki wyrośnięty! ;)
OdpowiedzUsuń