249. Krem kokosowy i 100 tysięcy wyświetleń!
08 sierpniaWczoraj wieczorem liczba odsłon bloga sięgnęła 100 tysięcy. Ta miła informacja poprawiła mi humor popsuty przez okropną ulewę. Na szczęście już przeszła, ale wcześniej była tak intensywna, że gdyby tak dłużej trwała, ulice zmieniłyby się w rzeki.
Kokosowy krem bananowy z syropem klonowym podany z pełnoziarnistymi tostami i kuleczkami arbuza
KREM KOKOSOWO-BANANOWY
200 ml zsiadłego mleka
150 g twarogu
1 bardzo dojrzały banan
dwie łyżki syropu klonowego (radzę nie pomijać, bo zsiadłego mleko będzie zbyt mocno wyczuwalne)
2 łyżki wiórek kokosowych
kilka kropli aromatu (u mnie waniliowy)
Zsiadłe mleko, twaróg i syrop zmiksować. Banana pognieść widelcem, dodać do masy i powtórnie zmiksować. Wiórki zalać wrzątkiem i dodać do kremu. Gotowe :)
16 komentarze
A te różowe kulki, to pewnie arbuz ? :)
OdpowiedzUsuńJak kokosowy to biorę :D
Tak! :)
Usuńpysznie, kokosowe śniadania zawsze smaczne :)
OdpowiedzUsuńgratuluję! ;*
Ciekawy krem, zsiadłego mleka nie lubię, ale w takim kremie może go nie czuć bardzo? :)
OdpowiedzUsuńW ogóle go nie czuć, w wersji bez dodatków też za nim nie przepadam ;D
UsuńKokosowy krem! ostatnio tak polubiłam kokos że teraz bym się nim zajadała i zajadała. a kiedyś nienawidziłam kokosa! :D
OdpowiedzUsuńtwaróg i banan - tak, tylko te zsiadłe mleko niekoniecznie ;)
OdpowiedzUsuńSto tysięcy to ładna sumka. Szczególnie na przykład... sto tysięcy złotych!^ Ale sto tysięcy wyświetleń nie brzmi źle, no to stówka... w sensie... no to zdrówka! :)
OdpowiedzUsuńŁadnie proszę o bardziej szczegółowy przepis! :D Bo baaardzo mi się ten krem podoba! A mam i banany i twaróg, więc :-) ... Chętnie go zrobię!
OdpowiedzUsuńgratulacje:) krem kokosowy pycha:)
OdpowiedzUsuńTo gratuluję :D
OdpowiedzUsuńKrem brzmi pysznie :)
a u nas trochę deszczu by się przydało....
OdpowiedzUsuńAchh, jakie pyszne!
OdpowiedzUsuńGratuluję, oby tak dalej: )
Apetycznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie brzmi ten krem! :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym ;) gratuluję stówki ;)!
OdpowiedzUsuń