346. Dyniowa jęczmienianka z winogronami i miodem
15 października
Ostatni kawałek dyni leżał w lodówce i czekał na wykorzystanie. Na rozgrzewkę najlepsze jest miseczkowe śniadanie, więc z uwagi na to, że jest dzisiaj zimno - na śniadanie dynia w wersji na gorąco z dużą ilością rozgrzewających przypraw :)
Dyniowa jęczmienianka na mleku sojowym z psyllium, miodem, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem podana z winogronami i twarogiem
Pumpkin barley cereal on soy milk with psyllium, honey, pepper, nutmeg and ginger served with grapes and quark
17 komentarze
Przyprawy rzeczywiście skomponowałaś doskonale, rozgrzewająco-sycące śniadanie na jesień:)
OdpowiedzUsuńPrzeglądając bloglovin, patrzyłam po obrazkach i jak zobaczyłam Twoje zdjęcie od razu wiedziałam, że to Poranek Na Słodko!^^:))
Ale cudny kolor!
OdpowiedzUsuńale smakowicie wygląda z tymi winogronkami mniam :))
OdpowiedzUsuńMoje ulubione przyprawy :) Pyszne wykorzystanie dyni.
OdpowiedzUsuńPrzepiękny ma kolor :)
OdpowiedzUsuńno i pysznie wykorzystałaś dynię ! tak trzymać, nie ma to jak jesienne miseczkowe ogrzewające śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMm a u mnie jeszcze sloiczek puree :D
OdpowiedzUsuńTy swoja dynie pysznie wykorzystalas !
myślałam że to śliwki, takie ogromne te winogrona ;)
OdpowiedzUsuńjutro robie pierwsze podejście do płatków jęczmiennych!
Jaki intensywny kolor! :) To musiało być pyszne śniadanie.
OdpowiedzUsuńJaka żółciutka <3 Idealna na rozgrzanie :) Twoja łyżeczka mnie urzekła, zdradzisz gdzie ją kupiłaś ? Buziaki !
OdpowiedzUsuńW wielkim hipermarkecie z towarem sprowadzanym z Niemiec :)
UsuńKoolorrrr<3
OdpowiedzUsuń...aż ślinka leci ...:) Ja również chcę wiedzieć coś więcej o łyżeczce ? :) Śliczna ! IO pyszne śniadanie !
OdpowiedzUsuńDo tej pory jedynym daniem dyniowym jakie próbowałam była zupa, ale owsianka narobiła mi smaku! Ciekawe połączenie.
OdpowiedzUsuńale gęsta i pomarańczowa! cudna :D
OdpowiedzUsuńGenialnie wykorzystałaś dynię, a ten mix przypraw też nieziemski :)
OdpowiedzUsuńma wspaniały kolor! i na pewno ma wspaniały smak! :)
OdpowiedzUsuń