359. Ryżowe pierogi z kokosowym twarożkiem
28 października
Grillowane pierogi z mąki ryżowej nadziane kokosowym twarożkiem z pastą waniliową podane z suszonymi wiśniami, bananem i jogurtem kawowo-karobowo-orzechowym
Sandra - Na co dzień eksperymentuje w kuchni, zgłębia tajniki fotografii i dzieli
się efektami swojej pracy z czytelnikami bloga. Na swoim blogu chce pokazać, że zdrowe odżywianie wcale nie jest trudne, a przygotowywanie kolorowych i smacznych śniadań daje dużo frajdy! :)
23 komentarze
oryginalnie :)
OdpowiedzUsuńojej, ale fajne śniadanie!
OdpowiedzUsuńGrillowane pierogi? Tego jeszcze nie widziałam!:)
OdpowiedzUsuńLubię pierożki i spróbuję kiedyś takie zrobić. Są takie inne , z mąki ryżowej
OdpowiedzUsuńi jakie " smaczne" dodatki . :)
grilowanych pierogów jeszcze nie jadłam -świetny pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz widzę takie cudo, pierwszy raz widzę Twojego bloga i... jestem zachwycona! dodaję do ulubionych:)
OdpowiedzUsuńto jest dopiero dobry pomysł;) pycha!
OdpowiedzUsuńUwieeelbiam pierożki, ta wersja bardzo mi sie podoba :)
OdpowiedzUsuńPoproszę o przepis na pierogi z mąki ryżowej.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja :) Z chęcią zjadłabym takie pierogi, nawet teraz na obiad :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł ! Grilowanych pierogów jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńpodasz przepis na pierogi? właśnie kupiłam mąkę ryżową :D
OdpowiedzUsuńpierogi <3 nadziane kokosowym twarożkiem *-* proszę podeślij mi ;* są super !
OdpowiedzUsuńjesczez takiego czegos nie widziałam, fajne połaczenie, a wygladaja na bardzo smaczne pierożki :) pozdrawiam i zapraszam :)
OdpowiedzUsuńale zjadłabym sobie takie grillowane pierożki :)
OdpowiedzUsuńwyglądają prawie jak leniwe :p
UsuńLeniwe wyglądają jak kopytka, a nie pierogi ;)
Usuńsuper pomysł ! Uwielbiam jak są takie jakby 'chrupiące' , a te tak jakby wyglądają :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam grillowane pierogi, a jeszcze takie na słodko.. mniam!
OdpowiedzUsuń;O Kobieto, nieustannie mnie zaskakujesz! co za cudny pomysł! :D
OdpowiedzUsuńHah, super pomysł na odgrzanie pierogów :D Dodaję do akcji i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńRownież poproszę przepis na te pierożki :) cudne są
OdpowiedzUsuńPIEROGI RYŻOWE
Usuń/1 porcja/
45 g mąki pełnoziarnistej mąki ryżowej
35 g mąki z tapioki
szczypta soli
żółtko
cukier kokosowy
60-70 ml ciepłej wody
łyżeczka oleju kokosowego
Nadzienie: 100 g twarożku + krem kokosowy + wiórki kokosa + pasta waniliowa
Obie mąki przesiać. Dodać sól, olej i żółtko, powoli dodawać wody, mieszając łyżką. Następnie przełożyć na podsypany mąką blat i wyrabiać ciasto.
Odłożyć na około 15 minut i przygotować nadzienie.
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka za pomocą szklanki. Do środka wkładać porcje nadzienia i lepić.
Ostrożnie wrzucać do gotującej się i posolonej wody.
Wyjmować po około 5 minutach od wypłynięcia na powierzchnię, odcedzić i ostudzić. Zgrillować na patelni lub w opiekaczu.
Smacznego!